Elfte Inlägget - Kallt.....

30/12-2009

Bonjour, tout le monde!

Idag har jag åkte till den underbara lilla "Västeråsaren" eller kanske ska säga "Stockholmaren" Linnéa Norberg som förnärvarande tillbringar sitt jullov i Färna. Men det är så hemskt varje gång jag ska träffa nån av mina "gammla" kompisar (om man nu kan kalla dom gammla), men dom jag gick med i 9:an. Det blir jätte konstigt för allt känns så planerat känns nästan som om man har bokat ett möte... Men sen när man kommer å får en kram släpper allt!!! Vi satt å pratade lite sen blev de Lunch på Pizzerian i Färna, där det var 12 grader varmt... Fatta 12 grader!! Men de gick ändå, vi åt varsin sallad! Och medans vi satt där kom de in två män som typ inte såg ut som Färna bor, och efter ett tag kom dom fram till oss och fråga:

Dom: Är ni här ifrån?
Vi: Jaa.
Dom: Men vad finns det att göra här då?
Vi: Inte så mycket.....
Dom: Men man kan väl gå ut i skogen eller åka skidor?
Vi: Ja de kan man säkert om man är interesserad.

Sen gick vi....
Lite konstiga typer, men säker roligt för dom att få veta de... Men men, det är ju sånt jag kommer att få berätta i mitt jobb, så lika bra att vänja sig.
Åkte hem med bussen vid halv fyra, sen kom jag hem å då gjorde jag inte så mycket....
efter middagen kollade jag å syrran på True Blood och ny sitter jag ju här!

Morgon dagen blir till att jobba! =D Kommer säkert att få duka lite fint till nyårsmiddagen med mera!
Själv blir de inget partande för jag ska jobba frukost dagen efter! ;) 

Hinner inte skriva mer för jag ska rita en teckning till Nicole! ;)
Säger bara en sak!
Jag saknar massor med folks!!!

//Christoffer//


Tionde Inlägget - Middag

29/12-2009

Bonjour, tout le monde!

Dagen idag har varit............. Vet faktiskt inte om den varit nått... Eller jo, rätt innehållsrik.
Jag har lagat lunch idag. Inte nått avancerat men jag gjorde ialla fall Makaroner och köttbullar! ;)
Sen blev de diska undan lunchen och in i duchen. Idag använde jag min nya tröja och jeans, riktigt nice faktiskt... Blev till att åka å handla med mor å syster, sen göra pajer som vi skulle ha till kvällen då våra grannar kom över på middag.
Vi åt å sen blev de sällskapsspels time, vi spelade "Google Eyes" sjukt konstigt spel, där man ska ha på sig nå glasögon å rita eller utföra nått typ "Sjunga små grodorna samtidigt som man skulle hoppa på ett ben men armarna rakt ut", sen blev de "Galen Pannan" och de är ju jätte kul! :P
Och nu är de bloggnings dags. Så har min Tisdag den 29/12 sett ut.

Imorgon blir det Färna för att träffa Nea <3, ska äta lunch och hitta på nått kul (om de finns nått kul i Färna).

Nu är de dax för sängen.

//Christoffer//

Nionde Inlägget - Shopping

28/12-2009

Bonjour, tout le monde!

Hejsan, hopp!
Tänkte bara skriva lite snabbt vad jag gjort idag.
Jag vaknade och åt frukost, då tog jag all mjölk (tydligen) så min syrra blev arg på mig, för att hon inte kunde dricka kaffe.. MOHAHAHAHA!
Sen åkte jag med familjen till Kupolen, där jag skulle köpa lite kläder på rean tänkte jag. Men blev de så?
JAAA! Så klart. Det blev några tröjor, t-shirts, piké och jeans. Riktigt nöjd faktiskt!
Sen när vi skulle åka hem tänkte vi äta på China restaurang.. men vart? Jo, Ludvika tyckte mina päron, så vi åkte dit. Men när vi kom fram hade dom stäng. Men då åkte vi till Fagersta och där var de öppet. Så de blev CHINA MAT! Wiiii =D
Tv-kvällen blev typ Kungafamiljens år sen datorn med chatt å fejjan.
Nu sitter jag i köket å lyssnar på "Mössens arbetsång" (från Askungen) bara för att min syrra sitter å "pimpar" sin tröja så jag tyckte att vi skulle sjunga den... MEN de lät inte så bra, så mössen får stå får sången! hahaha....

Kan tillägga att Coco Chanel är magnifik!

//Christoffer//

Åttonde Inlägget - Slapp dag.....

27/12-2009

Bonjour, tout le monde!

Nu kommer ett nytt inlägg.
Har inget kul att säga idag... mer än att jag har varit lite "kurir" i morse åt Nicole ;)
Kollade på tv i morse men de var öken... så jag hoppad till kanalplats 72 vilket är den extremt tråkiga kanalen som heter TV7 och visar typ ENDAST "LA LOLA", men då står det på textremsan "Coco Chanel", så vem tror ni FASTNADE framför tv?? Jo petit moi! Så jag kollade på det jag trodde var en film.... men inte det var en serie som fortsätter ikväll! Så det blir Coco Chanel ikväll också!!! =D (jag trodde de var filmen "Coco, livet före Chanel" men dom snackade engelska och Audrey Tautou var inte i huvudrollen, sen såg jag att serien hette Coco Chanel, thihi)
Kan informera er om att jag har fått lite nya ord som jag använder och gillar starkt! Det är: Thihi och Whuuuutt? 
Visst är dom roliga!?!?!  Jag tycker de ialla fall.... 

Vill bara fråga er "leksingar" en sak. Har någon börjat/avslutat boken? (den vi ska läsa på svenskan)
jag kan säga att jag tycker den är så fruktansvärt dålig så de är inte sant.... men jag måste ta tag i läsandet och läsa ut den nån gång!!! 

En sak till bara.... Någon som har nått tips på hur man ska kunna göra sluten på inläggen bättre?

//Christoffer// 

Sjunde Inlägget - Det var ett tag sedan

26/12-2009

Bonjour, tout le monde!

Nu är de dags igen å bli lite utråkad av "petit moi". Nej då, ska vara lite kortrandig idag..
Nu sitter jag totalt uttråkad i köket och har kollat vädret, det ska bli -21 grader på typ onsdag! Brrrr!
Det dissar vi.
Men vi kan HISSA julafton som blev jätte bra... Fick bara saker som jag önskat mig! För typ en liten stund sedan såg jag på filmen "Music and Lyrics" eller vad den heter.... Men ialla fall, då började jag längta efter min klass (9A), vi fick se den på musiklektionen typ 100000000000gånger... så den sitter liksom i benmärgen.
Igår hade jag lite mysigt med familjen, eller det var en slapp dag.... för min del blev de först film, Paris, så heter den och jag fick den i julklapp. Den var jätte bra, MEN typisk fransk. Så har man inte sett franska filmer eller gillar dom så är de ingen mening med att kolla på den. Men jag gillade den ialla fall. Efter filmen hade vi lite familje mys med TP-spelande och middag. Sen kollade jag på film med mamma å syrran, då blev de "Maria Larssons eviga ögonblick", den var väl inte den bästa filmen jag sett men klart se värd!

Nu orkar jag inte skriva nått mer om mig, utan jag ska bara förklara vad min inledningsfras betyder: Bonjour, tout le monde!
Bonjour - God morgon/dag
Tout - Alla (hela)
Le monde - Jorden (personer)
så när man sätter ihop dem blir det Bonjour, tout le monde och betyder Hej alla!  Menas i detta fall alla som läser min blogg.

//Christoffer//

Sjätte Inlägget - Julaftons natt

24/12-2009 kl 00.22

Bonjour, tour le monde!

GOD JUL TILL ALLA!!! :D
Nu är de julafton...

Tänkte bara skriva lite om vad jag gjort den 23/12 eftersom jag inte loggade in förrens på julafton.
Men jag har varit till Västerås och hittade inget kul, så jag återvände till skbg så som jag såg ut när jag åkte till Västerås. Men efter de blev de till att baka en traditionell Mjukpepparkaka med lingon. Kvällen spenderades enligt "tradition" (min egna tradition) bingolottospel! :P Nu ligger jag i sängen å längtar till morgonen, då det blir grötfrukost, julbord, kalle ankas jul, matlagning, paket öppning och muy mer!

Från mig till dig, en riktigt god jul! *<:o)

//Christoffer//

Femte Inlägget - Julbaket

22/24-2009

Bonjour, tout le monde!

Nu är de bara TVÅ dagar kvar! :) Idag blev de julbak. Jag har bakat hasselnötsklickar och dumle å daim muffins, dom är såå mumsiga! ;) Imorgon blir de annu mera bak. Då ska jag baka lite apelsin och pepparkake cheescake och så en liten mjukpepparkaka med lingon! :) Sen har jag godsaker så de räcker på julafton! :) Annars har jag inte gjort så jätte mycket idag! Eller jo jag har snackat med Frida på msn. De är helt sjukt vi säger att vi måste logga eller nått men vi blir kvar vid msn å snckar vidare i typ en halvtimma till! :) Har lyssnat på lite favorit låtar som betyder lite för mig...
Här kommer dom:
The Fear - Lilly Allen, den gillar jag för den påminner om språkresan å Jersey.
One Love - U2 och Mary J. Blige, därför att den påminner om alla underbara bilresor jag har varit med om i mitt liv... Tänk dig att sitta i en bil på kvällen som kör genom en stad. Det är svart utanför fönstret men så kommer gatlyset å lyser upp eller varför inte stjärnorna? Då är denna underbar att lyssna på!
Columbus - Kent, vet inte riktigt varför jag gillar den, men jag förknippar den till en person som var med på språkresan så de blir automatiskt Saint Malo!
Och sist men inte minst Fix You - Coldplay, den är så bra och påminner också om Språkresan bara för att jag satt å lyssna på den sista veckan hemma innan vi åkte!
Där fick ni höra om dom! ;)

Nu vill jag bara säga att jag snackat med Beatrice Christine Gråberg på msn, å jag lovade att hon skulle få vara med på ett hörn! :) Så säg hej till henne! :) HEJ BEATRICE!  HA-HA!  (Det sista HA-HA är ett litet internskämt som hon å jag har! :P )
Nu är de dax att äta en muffins... men ha de gött så ses vi! :)

P.s. Lägger kanske upp bilder imorgon på allt jag bakat! D.s.
om ni vill ha lite ointressant fakta så är det att man får inte skriva d.s. i franskan för de betyder nått annat (kommer inte ihåg vad, tyvärr:( ) men man ska iaf inte göra de!

//Christoffer//

Fjärde Inlägget - Jul är kul...

21/12-2009

Bonjour, tout le monde!

Då har ännu en dag gått.. Var till den där tanten igår. Hon var väl okey, man fick höra några saker flera gånger och hon frågade mitt namn typ 3gånger men de var ju inte så konstigt. Hon är ju nästan 90år, så då får man vara så tycker jag. Sen blev de julgröt hon faster med hennes barn och farbror å hans barn. Efter det va de glögg och prat time. MEN då kom de någon och knackade på dörren! :O Shit, vem kan de vara. Barnen blev HYSTERISKA och sprang å öppnade dörren, och in kommer tomten. Sen var de bara å hämta paket. Men tomten såg lite dåligt så han läste lite fel och så. Efter ett tag säger min fasters minsta barn som är 3år, Tomten är ju helt knäpp! och så börjar hon skratta. Sen var de dax för bilen å Skinnsberg.

Idag, blev de sovmogon till 9. Har inget planerat inför dagen mer än att jag ska klä julgranen med mamma ikväll. Ligger i sängen med datorn å kollar fejjan med flera. Plötsligt ringer min mobil, och den första tanken är att de är min mamma som ringer å ska kolla om jag är vaken. Men då står det: Karmansbo Herrgård, reception på displayen. Så jag svarar för det är min chef som ringer. Hej, det är Jenny. Skulle du kunna tänkta dig å jobba på nyårsafton klockan 12-17? Eh, a de kan jag väl, svarar jag. Men vad bra, Tack du är underbar! Så nu ska jag jobba nyårsafron 12-17 sen nyårsdagen (1jan) 07.30-13.00 (frukost). De kan ju inte bli bättre!
Nej nu måste jag släcka datorn å göra lite nytta!

//Christoffer//

Tredje inlägget - "Lilla Julafton"

20/12-2009

Bonjour, tout le monde!

Idag ska jag åka till nån släkting som bor på ett service hus för hon är typ as gammal och dement. Vet typ inte ens vem människan är... Men jag följer med ändå. Den senaste gången jag träffade henne var på mormors begravning och då trodde hon att jag var Rebecca (min syrra) och att hon var jag! Så hon ser lite dåligt också, kanske. Lite senare idag ska jag sätta mig i bilen för att åka till Sala. Ska ha "lilla julafton" med mina kusiner.. Kan bli kul om dom inte är as dryga! :P Men nu har jag inget mer att säga tror jag.. Eller Jo! En liten grej som jag alltid tycker är så roligt!

Det var en september dag och jag å Nicole var på väg till Elin.

Nicole: Sitt still.
Jag: Sitt still (Hånar lite)
Nicole: Det kan vara halt!
Jag: HALT??
Nicole: Kanske!

//Christoffer//

Andra inlägget - Penga jakten

19/12-2009

Bonjour, tout le monde!

Idag var de dax för de andra inlägget. Som Nicole inte tvingat mig att skriva. Men nu är min header på plats tack vara henne ialla fall. Idag har jag inte gjort så mycket mer än att jag skulle fixa gran med pappa och de är klart nu! :)
Sen skulle jag ta ut pengar i Fagersta. MEN de gick inte riktigt som jag tänkt mig! Jag gick till Ica för att köpa lite godis å så tänkte jag ta ut pengar där. Men NEJ de gick inte att göra uttag hos dom! :@ Sen gick jag till Handelsbaken för att ta ut i deras automat. När jag kommer fram till automaten och ska stoppa in kortet står det på skärmen: Tillfälligt ur funktion, var god försök senare. Blir man glad eller blir man glad? :O Så jag gick upp till Swedbank och skulle ta ut i deras automat, MEN möts av texten: Ur fuktion, var god försök senare. Min sista utväg var Lidl så jag gick inte å tog en påse polly för 19 kr, när jag betalar frågar jag kassörskan: Kan du ta de på 119kr? Kassörskan: Nej, tyvärr vi får bara ta på summan vid kortbetalning. Så jag kunde inte ta ut några pengar! Men då åkte jag till Västanfors och på Nordea där gick de att ta ut! Sjukt att man ska behöva gå till ALLA olika banker för att göra ett uttag! Men men, nu har jag pengarna ialla fall.

Det är sjukt kallt ute, men nu på kvällen har de blivit varmare för de ska börja snöa igen! Bara 5 dagar kvar nu ;)

Vill tacka min saknade och älskade vän Clara <3, för att jag får använda hennes bild på bloggen. Kan tala om för er att jag fick den bilden när vi gick i sjuan. Hennes familj åkte dit då tror att de var i Mars 2007 om jag inte minns fel, och jag ÄLSKAR bilden nått enormt mycket! 

Avslutar detta inlägg med ett citat dess värre kommer jag inte ihåg vem som sa det :$.
Här är det ialla fall: "läsen bok, ät dina grönsaker och var artig"

//Christoffer//


Första inlägget - testar att blogga

18/12-2009

Bonjour, tout le monde!

Ja ha. Då har man skaffat blogg och ska bli lite ytllig (enligt vissa).. Orkar inte skriva en massa, det är Nicole som har tvingat mig att om jag ska ha en blogg måste jag använda den också. Nu har jag kollat lite på tv och sätter mig vid datorn en stund och blir lite uppdaterad. Skolavslutning idag. Var lite för förvänansfull tror jag för de blev en besvikelse. Men massor av beröm till ES eleverna som är sjukt duktiga! Efter avslutningen blev de tåget hem mot Svineberg. Så nu har man varit hemma i sådär 4timmar.

Hade fått lite bilder fån Clara idag. Så jag körde ett litet "remeber" bildspel.. Och tror du inte att man fick tårar i ögonen? Så klart fick jag de och en ENORM längtan efter tiden! <3

Nu har jag ialla fall gjort mitt första inlägg på min otroligt seriösa blogg.

//Christoffer//


RSS 2.0