Nittonde Inlägget - Remember?

30/1-2010

Bonjour, tout le monde!

Nu är de dags för ett nytt inlägg som blir tillägnat alla som hjälp mig att skaffa dessa minnen på Centralskolan 1999-2009, Skinnskatteberg.

"Familjen" - Clara, Frida, Joanna, Linnéa, Bea och Jag. Ni kommer väl ihåg i mataslen, när "familjen" bildades?
Alla dagar jag har väntat på bussen med er (ni vet vilka ni är), alla bitch blickar man fick från VISSA personer som ni också vet vilka dom är.
Claras å mina idrottslektioner med hennes iPOD som musikkälla, Claras å mina orienteringar vid Vattentornet.
Jag glömmer inte heller alla Lenas lektion med kondition då vi fick springa runt i Gympasalen med Linda Sundblads låt "Oh Father".
Sen glömmer man ju inte heller Friluftsdagarna som tillbringades till att åka pulka, å Gertruds so lektioner som var döö trista då men som man nu saknar enormt mycket!
Och alla gånger man skrattade! <3 inget är glömt, det är bara så mycket som jag inte orkar skriva här, tyvärr! :/
Men de jag saknar mest är att få vara den jätte glada som Säger HEJ till alla i Korridoren! :) Viss kan jag göra de nu också men de blir inte samma sak, för jag skulle aldrig kunna göra de i SP korridoren t.ex.

Nog om de, idag har jag kollat på filmen Coco, livet före Chanel och den var jätte bra även om Audrey Tautou är mycket bättre som Amelie i Amelie från Montmartre. Men filmen är helt klart sevärd och bra. Sen fixade jag mig lite innan den efterlängtade Clara kanackade på dörren. Sen blev de 3 timmar med prat varvat med skratt och så klart Nutella Crêpesen. Blev lite saker "bestämda" eller ialla fall som vi ska spinna vidare på och de är att jag ska nog åka med henne till STHLM i Mars för att träffa lite St Malo människor och sen ska hon komma upp till mig å hälsa på lite. Jag ska komma å hälsa på henne på Brinell också. Och så måste vi nästa försöka att träffas lite oftare än EN GÅNG I HALVÅRET! Skamligt, faktiskt!!
Gick med Clara ner till Lurbohallen (bowlinghallen i skbg) där Joanna kom å hämtade henne. Sen gick jag hem å kollade på Barnprogram å sen blev de nån film på Tv1000 som handlade om nån hotell vaktmästare som blev kär i sin systers kompis och bla, bla, bla.. Men den var bra! :)

Nu vill jag bara säga att jag ska stänga Youtube, msn och såklart bloggen.
Men först ska jag redovisa:
På youtube lyssnar jag på: Don't stop believing - Journey
På Msn: Snackas det med Neah ohc Nicole.

God natt på er, om nu någon läser detta inatt!

//Christoffer//

Artonde Inlägget - Tisdag kväll

26/1-2010

Bonjour, tout le monde!

Nu var ännu några dagar förbrukade! (kan man säga så?) Även om man inte kan så har jag precis gjort de!
Blir ett kort inlägg för orkar inget mer!
Idag har jag varit i skolan som vanligt, inget spec hände mer än att jag hade lektioner å jag en tid för ryggkontroll hos skolläkaren!
Sen gick jag å Elin hem, städade lite, plugga lite, snackade lite, å så nu datorn lite, men nu är de typ Paradise Hotel som gäller.
Har blivit lite nostalgisk å börjar lyssa på gamla låter, lite tips om ni vill minnas:

Someone new - Eskobar
Like a virgin - Madonna
She's the one - Robbie Williams
The Fear - Lily Allen
Trick Me - Kelis
Fix you - Coldplay
Give me a call - Pauline


och nu ett citat från min favorit film:
"Pleurer comme une Madeleine" - "Att gråta som en Madeleine"

//Christoffer//

Sjuttonde Inlägget - "Vanlig fredag"

22/1-2010

Bonjour, tout le monde!

Nu är man hemma i Skinnskatteberg mer känd som: "SKBG", "Svineberg", "Skinnsberg", "Skinkan" med flera!
Har varit en "vanlig fredag" idag.. Hände inte så mycket mer än att på franskan blev vi så klart upprörda efter vad rekton sagt o så vidare. De slutade med att jag helt misstror Leksands Gymnasium nu! Tråkigt att säga men de känns som att dom "lurar" dit elever! :(
Blev en liten pratstund med Karolin som satt i receptionen om matteläraren, hur stort skinnsberg är, var hon haft apu och varför inte vi har någon radio i receptionen, Karro föreslog att de skulle behövas lite "hård rock", haha...
Matte efter de å provet gick ju som de gick men när jag gjorde de på lektionen med miniräknare så belv allt helt plötsligt rätt!? :O Måste säga att utan miniräknare skulle jag inte klara mig.. Men man kan faktiskt undra över hur matteläraren fick sin utbildning för hon trodde att 11,9-6,0 = 5,1 "lite fel kanske"?
Sen blev de lunch å efter de engelska, men eftersom jag har självstudier så var de bara å slappa lite i ett grupprum jag illustrerade faktiskt hur Josefine skulle döda mig om jag sjöng en speciell låt och så snackade Mimms å jag lite innan de! ;) Sen for jag till tåget med Amanda och hon hade biljett så hon skulle sitta i Vagn 7 å de var längst bak, så jag tänkte bajs nu är de första klass. Men de struntade jag i, tänkte att tågvärden fick säga till mig i så fall. Men de gick bra, så jag satt med henne hela vägen till Avesta, och när jag kliver av står de "2kl" på vagnen! hahaha, lite fail där!? xD
Sen han jag med bussen så jag kom hem klockan 20 över 4! :D WIIIIIIIEEEE!!!!!! :D :D
Nu blir de slappa idag.
Skidor imorr, plugga å fundera...
Sen blir de upp tidigt på söndag för de är jobb-time då, alltså frukostvärd! :D hihixD

Hej på er!
(eller kanske ska säga på dig, för det är ju typ inga som läser detta, men ialla fall!)

Sextonde Inlägget - Arg, sur & besviken

18/1-2010

Bonjour, tout le monde! - snart är de slut med detta :(

Idag har jag haft en vanlig måndag, till klockan 09.02 då jag å mina franska kompisar från steg 3, kilade ner till min rektor Kristina som lägger scheman för nästa år å vi ville framföra vårat önskemål om att få läsa franska nästa år också men de fick vi ta med en annan rektor som heter Jan. Så vi gick till honom och jag presenterade oss som Franska steg 3 gruppen med mera, å så började vi berätta vad vi ville etc.
Då förklarar han för oss hur de ligger till och lite bla bla bla, slinker med också.... Börjar redan då tröttna på hans (rent ut sagt) skit snack....
Sen säger han: Att vi som går yrk prog och Natur ser de absolut inte ljust ut för... :/ Men Estet ser de lite ljusare ut för... Å så innan vi går säger han: Om ni nu vill läsa språk så skulle ni tänkt på de innan ni valde linje.... Ni får väl byta till SPSK iså fall.... Å då höll jag på å skrika åt honom: NU FIXAR DU MIN J***A FRANSKA!!!
Jag gick direkt till datorn slog upp skolverkets hemsida å mailade till dom för att få lite hjälp/tips. Eftersom dom teknisktsett bryter mot lagen.. För som han förklarade satsar dom mer pengar på teckenspråk, Japnska och Ryska som egentligen ska gå EFTER Franska, Spanska och Tyska men de priorierar dom tydligen HÖGRE verkar de som! :@

Så just nu är jag piss förbannad och de har jag varit sedan 09.02.... Och jag funderar ärligt på att byta program till Gemensamingång/Samhällsvetenskapliga programmet/Språk-Kultur! För så mycket betyder franskan! Men de verkar inte BAJS LEKSANDS GYMNASIUM se eftersom dom BARA tänker på PENGAR! :@

Nu väntar jag på svar från högre instanser och hoppas att dom kan hjälpa mig som förra året då jag "krigade" om franska, tills dom lovade mig att jag skulle få den!

//Christoffer (som hatar Leksands Gymnasium, förtillfället)//

Femtonde Inlägget - Vecka 2, Friktion?

18/1-2010

Bonjour, tout le monde!

Ja, nu var de ju ett tag sedan, lovade Nicole att uppdatera i måndags (förra veckan) men de blev inte riktigt så! :/ Men nu är jag tillbaka i "rutan" eller kanske ska säga skärmen! :P Kommer kanske inte bli så ofta uppdaterat men jag ska försöka...
Sen "ni" / "du" som läser (om någon gör de) så har de hänt lite saker. 

Jag åkte upp på lördagen med Mor å så bodde hon över till söndagen å vi lagade mat, gick en "guidadtur" (jag "guidade" mamma i leksand).

Måndag: Skolan. Fick nya scheman som gör att vi har Näringslära A och Livsmedelskunskap A under hela måndagarna! Lite drygt trodde jag men vi gör jätte mycket grupparbeten så de är skojjsigt! ;) + Franska på Morgonen.
Tisdag: Samma som ovan, fast lite mindre, för vi har ingen franska då men istället har vi Projektarbete "Light", det är såå sjukt kul med projektarbete tycker jag! :D
Onsdag: Sov morgon till 10.40, sen Engelska där vi planerade om engelskan eftersom jag ska tenta av den i maj! :P Wiiiieee, jag kommer att få läsa engelska B nästa år! :D Sen blev de Svenska å jag var en av de 4 som läst klart boken å gjorde läraren as nöjd! :D Sen blev de Badminton! :P Summa av dagen: 4av5 WIIIIIIEEEEEE:n!
Torsdag: Hotellkunskap som jag älskar precis sånt som jag vill lära mig! :D Sen svenska å vi lånade böcker å hade betygsprat, jag kommer få VG om jag inte gör bättre eller sämre ifrån mig! :D Efter de Matte, trodde hela klassen... men läraren kom aldrig!? :O Sen kom en annan å hade typ 10 lektion med oss... (Det visade sig på fredagen att hennes bli "pajjat" vid telbergsporten så hon kunde inte komma till skolan...)
Fredag: Franska, fick veta att jag ligger mellan VG å MVG så jag måste bättra mig lite om jag vill ha MVG, men det är inte talet de är fel på, utan stavningen och lite grammatik. Men jag är sjukt nöjd ändå! :D Matte, efter de å läraren berättade om bilen osv.... Sen blev de Engelska å vi fortsatte planera! ;)
Lördag: Heldag på skolan, det var ju öppet hus så jag var där klockan 09.30. Då hade jag bytt om till, kostymbyxor, vit skjorta, serverings dojjor, slips å svart väst. Väntade på att min "Informations partner" Karolin skulle komma å de gjorde hon när jag stod å strök Mimmis skjorta! :P Då kommer hon in å så ser hon på mig å säger: "VAD HAR DU PÅ DIG?"
Jag: "Va? Annelie sa att jag skulle ha receptionskläder på, ska du inte byta om?"
Karolin: "Jag har inga saker med mig! Ann sa att jag skulle ha vanliga kläder på mig!"
Lite smått panik bryter ut å vi står där å disskuterar tills 
Karolin säger: "Asså, Christoffer visst äger dina föräldrar ett hotell?"
Jag: "Nej?, min mamma jobbar på dagis å min pappa är platschef. Varför trodde du de?"
Karolin: "Därför du kan ju allt å du är så bra på alla hotellsaker!"
Jag: "Nej, det är jag väl inte?!"
Då kommer Mimmi å tillägger: "JO, det är du!"
Så jag fick lite komplimanger tidigt på morgonen en lördag i Leksand, på skolan dessutom! :O
Dagen rullade på fint, jag å Karolin fixar våra sjukt bra informationsmöten utmärkt å jätte många säger de också! Till och med till lärarna! :O
Sen när klockan är strax innan 2 å jag ska gå hem, hittar jag inte Cattis eller Annelie för dom hade gått hem så jag får tag i Wolfgang, så jag säger bara, "jag går hem nu! Hej då!"
Wolfgang säger:  "Vart ska du?"
Jag: "Vad menar du? Jag slutar 14.00."
Wolfgang: "Nej, det vet jag ingeting om."
Jag: "Men jag ska ju iväg och åka pulka med Nicole och Mimmi som väntar!"
Wolfgang: " Men ingen får gå förrens allt är klart."
Jag: "Men jag kan inte vara i servisen har inget förkläde!"
Wolfgang: "In i disken med dig då."
Så jag går motvilligt in dit där 2personer står i disken redan så jag säger: "Wolfgang sa att jag skulle hjälpa till lite". POFF! Sa de sen var dom borta! Å jag står där själv i disken...
Såå sjukt typiskt, var likadant när jag var i repan på tvåornas tisdag, då blev jag lämnad i disken å alla bara ställer grejer på bänken å skrapar inte ens av tallrikarna! :@ blev sjukt trött på dom, men men...
Efter en timma extra, blev de ialla fall pulka i Gropen. Efter den blev de Crêpes med Nutella och glass @my place. GOTT!!! ;)
I pulka baken blev det skratt, glädje tårar, kallt och en trasig pulka!
Mimmi, åkte i backen å när hon kom ner så skrek hon: "Christoffer kom hit!" Jag gick dit å då ligger hon å skrattar ihjäl sig... Hennes pulka hade spruckit MITT I TU!  Asså, det finns bara EN som kan lyckas med det! :O HahahaxD  Jag tror att de berodde på friktion, typ att farten blev för hög så plasten smälte, men hon själv säger att hon åkte på nån "IS GREJ" som hon utrycker det! ;)

Det var vecka 2, blev en hel veckas bloggande i ett inlägg... Hoppas ni är riktigt uttråkade! ;)

//Christoffer//

Fjortonde Inlägget - Ny istid pågång?

6/1-2010

Bonjour, tout le monde!

Asså måste bara få ställa frågan: Är en ny istid påväg? Det känns ju typ så ialla fall! :O Idag har vi haft typ minus 25 grader hela dagen, man kan knappt öppna dörren innan man "fryser ihjäl". Sjukt att är så kallt, men de är nog säkert vårat eget fel... Men men, nog om jordens undergång nu. Igår skulle jag trädda Clara å vi skulle ha köpt Nutella å gjort Crêpes men det blev inte så för hennes familj skulle på middag å sen blev den fram flyttad dessutom så vi han inte ses, men vi "bokade" in en tid för helgen den 22-24 Januari. Så då blev de en slapp dag..
Idag har jag börjat med att läsa lite i boken vi ska läst ut om en vecka! Upps... men jag ska viga hela morgondagen åt att läsa den! (A)
Var lite rådgivare igår åt lite folks, sånt gillar jag muy! :D Idag har de varit en seg, slapp, slö orkar göra nått dag eftersom de varit så kallt kan man ju inte gå ut! :(
Snackade med "Norrlands flickan" (Nicole) igår å hon hade de bra ialla fall. Saknar henne å Leksand nu. Men på lördag åker jag upp, då ska de bli lite nya fräscha grejor i lägenheten! Bland annat orange badrum å svart vitt kök! :D Jag vet att alla är skeptiska till orange, men jag tror inte de kommer bli så hemskt fult, snarare coolt!
Kan säga att jag är sjukt gammal modig nu, jag sitter å lyssnar på en låt från Eurovision 1976 Frankrikes bidrag som heter "Un, deux, trois" vilket betyder "Ett, två, tre" lite rolig låt, för den är så "hoppig" :P Sånt gillas stark precis som i "Poupée de cire, poupée de son", en annan fransk låt från 1965. okey, den sist nämda är inte så "hoppig" men där är de allt musikaliskt som inspirerar...
Imorgon ska jag nog beställa filmer också, blir "Coco, livet före Chanel" och "Amelie från Montmartre".

Idag blir de ett avslut i form av ett citat:

"Man kan inte sakna något man inte upplevt"

//Christoffer//


Trettonde Inlägget - Remember this?

5/1-2010

Bonjour, tout le monde!

Nu var det ett tag sedan sist... Men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge! ;)
Idag ska jag blogga om någon UNDERBART nämligen Saint Malo och min språkresa dit 17/6-7/7-2009.

Jag tänkte berätta lite minnen där ifrån.

1) Jag, Clara, Agnes å Frida, första kvällen var vi ute på ett cykel aväntyr som slutade vid kajen där solen sakta seg ned över horisonten. Hel über underbart var det!

2) Vi höll på att bli polisanmälda för att vi varit i en lekpark när den tydligen var stängd. För i Frankrike stänger tydligen parkerna klockan 20.00 eller nått. Men Anton och Andreas snackade sig ur allt så vi fick gå. Men dom tog några namn för dom skulle skriva en rapport och skulle nått hända igen skulle de bli anmälning.

3) Alla underbara slapp dagar å kvällar på stranden. Att bara slänga i sig mackan man fick i lunch å chipsen och sen bara cykla till stranden där alla samlades. Där gjorde man allt! Vi spelade Ping Pong, badade, solade, snackade, pratade, hade hippi ringar och en massa mer! 

4) Carrefour, då tänker jag naturligt vis på "Le Centre Commercial La Madeleine" där vi shoppade på "les solde" (rean). Måste förklara lite, "Le Centre Commercial La Madeleine" är ett köpcenter där dom har massor med affärer men de man åkte dit för att shoppa på var "Carrefour" och "Carrefour" är som ett Ica Maxi fast typ gånger 100!!!! :O Det var sjukt stort tänk dig Ica Maxi + Media Markt. Där kunde man köpa massor med godis för kanske bara 2€, Clara å några till köpte hörlurar också. Sjukt billigt!
Agnes å jag gjorde en "Carrefour" Cheerleader sång om dom också!

5) Dagen med stort D, vi gick upp as tidigt tror vi gick upp vid klockan halv 6 på morgonen. Åt frukost klockan 6 å sen hoppa vi på cyklarna å drog till Färje terminalen där vi skulle åka ifrån vid 8 tiden för att vi skulle åka till Jersey. Men några blev försenade och sen när vi gick in på terminalen säger dom att vi kommit fel! :@ Alla går över till den andra Färje terminalen och där säger dom att vi är försena så att båten redan gått! :'( Vad tror ni händer när 30st ungdomar i 15 års ålder (medelåldern) missar båten till Jersey där alla väntade på oss... Jag försöker fixa de genom att skälla ut ledaren och säga att han ska reklamera resan medan de fortfarande finns chans. Vet ni vad han säger då? :O
Ledaren till mig: "De funkar inte så"
Jag: "JO, det är precis så de funkar! Jag kan faktiskt sånt här, för de är PRECIS sånt här jag ska jobba med!"
Ledaren tittar stor ögt på mig
Jag står bredvid några i min grupp som jag säger åt, "jag sticker över till andra terminalen å kollar båten därifrån"
Dom följer med mig dit å de visar sig att dom har platser kvar. Så vi springer tillbaka å jag berättar allt. Men ledaren som måste vara med för att vi ska få åka, säger: "Men ni vet att ni måste betala resan själva då?"
Alla skriker JAA! Och srpinger över till andra sidan, där alla rusar in och VEM tror ni GÅR dom 300 metrarna som de var? JO, ledaren.. Så dom stänger biljett luckan där också å vi missar den båten!
Nu skulle ni se kortet som någon tagit på oss, när vi sitter i terminalen å alla typ gråter eller är helt ilskna!
Men jag försökte ialla fall att fixa det, men de gick ju inte så bra som jag hoppats! :/

Nu är ni väl helt uttråkade, så jag ska bespara er resten, men de kommer, de lovar jag!

p.s. Jag ska träffa den underbara Clara imorgon (idag) som jag åkte på resan med! Sen kan jag säga till er nyfikna att jag fick ett brev från frankrike som låg i min postlåda idag. d.s.

//Christoffer//


Tolfte Inlägget - Nytt år, nya upplevelser

1/1-2010

Bonjour, tout le monde!

Bajs! Nytt år, nya siffror att lära sig skriva rätt! Kommer inte bli förrens April! :/

Tjo! Nu är de väl dags igen för lite bloggande om mitt otroligt roliga liv Host, host!!
Gårdagen (31/12-2009) blev de till att jobba. Började klockan 12.00 å var helt inställd på att få hålla lunchen, fikat och duka för alla 64 gäster som skulle äta 4-rätters uppe i Spegelsalen, men NEJ! istället blev de lunch för 20pers sen lite fika i baren och tillsist stå på spa:et och skära lite frukt, å bjuda på lite fruktdrinkar å annat smått å gott. Så de blev en sjukt slapp arbetsdag. Men jag skulle bara vara inne till 5 å de blev jag också...
Efter jobbet blev jag hämtad av min mor å far (som jag alltid blir, för dom är så sjukt snälla!). Då åkte vi till min ena farbror och där var hans andra bror och hans familj, så de blev bröderna Anderssons familjer som åt lite nyårsmiddag och firade in de nya året tillsammans!

Idag, 1/1-2010
Gick upp klockan 06.00, duschade, åt frukost å på med serveringskläderna (svarta byxor, vit skjorta och helförkläder med herrgårdens monogram på) sen fick jag skjuts dit och då var Moa redan igång med allt till frukosten. Så jag behövde bara göra de "lyxiga" tända ljus å ställa fram! Sen klockan 9 slog jag upp dörrarna å folk kom in och de kom mer å mer å mer! Så jag fick till och med öppna salen på andra sidan för att folk skulle kunna sitta! Men de gick bra de med. Så de blev en till lyckat arbetsdag, slutade 13.30 så blev inte så lång heller! Kom hem å nu sitter man här å stirrar in i skärmen å lyssnar på "Jay Z och Alicia Keys Empire State of Minde"

De var allt för mig! Tack å hej!

//Christoffer//


RSS 2.0