- Everything has two sides -

30/6-2011

BONJOUR!

Nu är jag tillbaka... Om man nu kan säga så. Jag har ju inte dirket tagit en paus och dessutom tror jag inte att någon precis hurrar över att jag skriver detta inlägg. Men jag har i alla fall bestämt mig för att skriva lite igen och vill ni inte läsa detta inlägg finns det en smart liten knapp längst upp till höger på era webbläsare, där är det en rödknapp med ett vitt kryss. Klicka där. Har ni en Mac så finns det en liknande knapp till vänster i eran webbläsare, den är också röd men har ett gråaktigt kryss.  

~In my mind~



Nu är jag väldigt kluven och velig igen.... Det som står på mig på tårna nu är det stora valet:
VAD SKA MAN GÖRA EFTER GYMNASIET?
Plugga vidare är ju liksom ett måste och en självklarhet för mig. Men vad? Ska de bli ekonomistudier i Borlänge, Umeå eller Schweiz? Ska jag gå språkvetarprogrammet i Uppsala eller kanske plugga tursim i Båstad? Vad vill jag egentligen? Har jag inte alltid sagt att jag ska minsann inte sitta instängd på ett kontor hela dagarna 8-5. Men nu ser det ut som att det är det som kommer hända. Jag pluggar 3-4 år till, får en Högskoleexamen och sedan är det bara att börja jobba på ett litet kontor i kostym med en laptop i portföljen och sitta i telefonkonferenser och ha tråkiga möten... Vad hände med mina drömmar om att flyga? Att upptäcka världen och ta livet som det kommer? Nej nej, nu är det dags att jobba instängd hela dagarna, sitta i bilköer, ha iPHONEen i högsta hugg, vara stressad och sen komma hem sent, titta på nyheterna, käka och sen sova. Är det ett liv?
Maintenat j'ai peur!
Rädd för framtiden, rädd för att misslyckas, rädd för att göra fel val... Hoppas att jag inte är den enda gymnasieeleven som känner så!

Jag har börjat titta på en av det bästa serierna som jag någonsin sett på SVT. Det är en serie om finskaskolbarn som går på en balettskola i Helsingfors. För dom är verkligen baletten allt! Dom reser flera timmar om dagen till Helsingfors bara för att få gå på balett skolan. Dom tränar sena kvällar och kommer hem sent på kvällarna. Det är barn från 7-15 år på skolan och håller man inte måttet åker man ut. Det är helt sjukt tycker jag hur dessa barn orkar och hur det kan hålla ut med att ständigt ha press på sig. Deras drömmar uppfylls och en del drömmar krossas. Ändå gör de vad som helst för att få göra det dom vill mest av allt - Dansa! Den här serien har verkligen berört mig, den har fått mig att tänka om. Den har fått mig att tänka på vad är det jag vill? Serien har verkligen gett mig hopp om att det är värt att försöka om man vill! 

~Veckan~
Snart är det fredag! Wihooo, det är snart helg och då är det snart måndag så jag äntligen får sätta mig i planet och flyga till mitt älskade Paris! ♥
Veckan har verkligen varit seg, allt jag kan tänka på är Paris, Paris, Paris, jag har planerat allt in i minsta detalj. Vart vi ska åka, när vi ska åka och hur långt tid det troligen tar. Det ska bli så kul! Men i alla denna planering har jag hunnit vara ute lite i det strålande vädret! Känns toppen att solen och värmen ÄNTLIGEN! har kommit och jag hoppas det stannar hela sommaren ut!

 
Fint väder eller vad?

~Un petit peu de la musique~
Jag brukar ju alltid göra någon form av rekomendation, så idag kommer det bli några låtar som jag lyssnar om och om och om igen på!

Norah Jones - Come away whit me, en helt otrolig låt som verkligen gör sig bra ute på terrassen en sommarkväll när det börjar skymma och man sitter kvar ute och tittar på solnedgången!

Asha Ali - A promise broken, en låt som tål att höra om och om igen, även denna är perfekt ute en varm sommarkväll.

The Script - Breakeven, en låt som får mig att tänka på hopp. Den ger mig en härlig känsla om att något oväntat kan hända. Även fast hoppet är ute kan det dyka upp något oväntat.

Adele - Chansing pavements, finns det någon bättre låt att höra i bakrunden? Att ligga på gräsmattan eller sitta framför datorn en kväll och höra denna!

David Bowie - Heroes, behöver jag säga mer än att detta är en klassiker.

Yael Naim - New soul, detta är ju också bara en toppen låt som hör sommaren till. Att vakna till denna låt och sedan öppna fönstret och känna doften av sommar är inget annat än underbart!


Bjuder på en liten bild från Haiti, hoppas ni får lite sommarkänsla!

//Christoffer//


RSS 2.0